Mijn naam is Michael Schuijff (juni 1986) en ik ben een creatief ondernemer en softwareontwikkelaar. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van online platformen, web apps en mobiele applicaties.

In 2004 behaalde ik mijn VWO diploma. Een jaar later begon ik mijn eigen bedrijf en tegenwoordig ben ik mede-eigenaar van communicatiebureau Spelpartners.

Onder de naam Lost Images lanceerde ik Train Siding, een social media app voor spoorwegliefhebbers.

Voor uitgeverij Tekst & Uitleg realiseerde ik Lokaal Nieuwsnet, een digitale omgeving waarmee journalisten op meerdere platformen tegelijk kunnen publiceren. Ook bouwde ik HetNieuws.in, een online nieuwsoverzicht gebaseerd op meer dan 1200 bronnen. De website trok 4000 bezoekers per dag.

Van 2005 tot 2015 was ik als presentator en technicus actief bij verschillende regionale Surinaams-Hindoestaanse radiozenders. Ik was een van de oprichters van de online radiozender iamDesi voor Hindoestaanse jongeren.

In 2017 werd ik mede-eigenaar van het communicatiebureau Spelpartners.

Ter vervanging van de oude Visitaal-software ontwikkelden we Pictostudio Pro, Pictostudio voor Office en Visitaal Chat (voorheen Hallo), waarmee visuele communicatiemiddelen kunnen worden ontworpen. In 2021 kwam daar PictoCanvas bij, gemaakt om online ondersteunde communicatie met pictogrammen op afstand aan te bieden.

De Pictostudio-apps worden gebruikt door veel Nederlandse en Vlaamse zorginstellingen, waaronder Middin, Ipse de Bruggen, Gemiva, Cordaan, Koninklijke Kentalis en Leekerweide.