Mijn naam is Michael Schuijff (Rotterdam, juni 1986) en ik ben ondernemer, softwareontwikkelaar en creative consultant. Ik ontwikkel al meer dan 14 jaar applicaties voor de zorg, het onderwijs en mediabedrijven.

In 2005 richtte ik op mijn bedrijf ReGlobe op en sinds 1 augustus 2017 maak ik als vennoot ook deel uit van het communicatiebureau Spelpartners, waarvoor ik het online cloudplatform Loggon en softwarepakket Pictostudio (de opvolger van de programma’s van Visitaal-pictogrammen) ontwikkel.

Als programmamaker was ik jarenlang betrokken bij regionale radiozenders en de productie van diverse bedrijfsfilms, commercials en tv-programma’s.

Nieuws en media
Ik lanceerde in 2008 de website HetNieuws.in, een dagelijks nieuwsoverzicht per gemeente gebaseerd op meer dan 1200 bronnen. De website trok zo’n 4000 bezoekers per dag en leidde tot samenwerkingen met diverse uitgevers. In opdracht van de uitgeverij Tekst & Uitleg realiseerde ik Lokaal Nieuwsnet, een platform waarmee redacties zelfstandig artikelen kunnen doorzetten naar een website, social media, kabelkrant en DTP-software.

Ik bouwde websites voor onder andere de Nacht van de Journalistiek, De Jonge Journalist, One World, radiozender AmorFM en de jongereneditie van De Tegel. Samen met de NNP ontwikkelde ik een open source stemwijzer die door meerdere lokale uitgevers werd ingezet in aanloop naar gemeenteverkiezingen.

In 2013 werd de radiozender iamDesi voor Hindoestaanse jongeren opgericht. Ik maakte deel uit van het bestuur en was tevens betrokken bij de technische realisatie, talentbegeleiding en de radiovormgeving. De zender kwam uitgebreid aan bod in een uitzending van het VPRO-programma ‘De Hokjesman’ (2016).

Zorg en onderwijs
Voor Biblionet Groningen ontwikkelde ik samen met Nico den Dulk twee computerspellen rondom het thema mediawijsheid. De spellen worden door mediacoaches door heel Nederland gebruikt om de informatievaardigheden van leerlingen op basisscholen te verbeteren.

Andere opdrachtgevers in de zorg zijn het Centrum voor Publieke Innovatie (Situgram), Fonds Achterstandswijken Rotterdam, Patiëntenfederatie Nederland, GGD Regio Utrecht, Visitaal (ondersteunende communicatie met pictogrammen) en zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid (trainingsspel Reality Code).