Mijn naam is Michael Schuijff (juni 1986) en ik ben ondernemer en software ontwikkelaar. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van online platformen, web apps en mobiele applicaties.

In 2004 behaalde ik mijn VWO diploma. Een jaar later begon ik mijn eigen bedrijf en sinds 2017 ben ik mede-eigenaar van communicatiebureau Spelpartners.

Onder de naam Lost Images lanceerde ik Train Siding, een social media app voor spoorwegliefhebbers.

Voor uitgeverij Tekst & Uitleg realiseerde ik Lokaal Nieuwsnet, een digitale omgeving waarmee journalisten op meerdere platformen tegelijk kunnen publiceren. Ook bouwde ik HetNieuws.in, een online nieuwsoverzicht gebaseerd op meer dan 1200 bronnen. De website trok 4000 bezoekers per dag.

Van 2005 tot 2015 was ik als presentator en technicus actief bij verschillende regionale Surinaams-Hindoestaanse radiozenders. Ik was een van de oprichters van de online radiozender iamDesi voor Hindoestaanse jongeren.

In 2017 werd ik mede-eigenaar van het communicatiebureau Spelpartners. Ter vervanging van de oude Visitaal-software ontwikkelden we Pictostudio Pro, Pictostudio voor Office en Visitaal Chat (voorheen Pictostudio Hallo), waarmee visuele communicatiemiddelen kunnen worden ontworpen.

Om het werken op afstand voor logopedisten en zorginstellingen makkelijker te maken, kwam daar in 2021 PictoCanvas bij. PictoCanvas is (na Hallo) de tweede ‘originele’ Visitaal-applicatie, die niet is gebaseerd op oude Visitaal-software.

De Pictostudio-apps worden gebruikt door een aantal grote Nederlandse zorginstellingen, waaronder Middin, Ipse de Bruggen, Gemiva, Cordaan, Koninklijke Kentalis en Leekerweide.