Mijn naam is Michael Schuijff (juni 1986) en ik ben een creatief ondernemer en softwareontwikkelaar. Ik heb ruim 18 jaar ervaring met het ontwikkelen van online platformen, web apps en mobiele applicaties.

Kort na behalen van mijn VWO diploma startte ik mijn eigen bedrijf ReGlobe, dat ik in 2020 heb omgedoopt tot het creatieve bureau Lost Images. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van het communicatiebureau Spelpartners.

Voor uitgeverij Tekst & Uitleg realiseerde ik Lokaal Nieuwsnet, een digitale omgeving waarmee journalisten op meerdere platformen tegelijk kunnen publiceren. Ook bouwde ik HetNieuws.in, een online nieuwsoverzicht gebaseerd op meer dan 1200 bronnen. De website trok 4000 bezoekers per dag.

Van 2005 tot 2015 was ik als presentator en technicus actief bij verschillende regionale Surinaams-Hindoestaanse radiozenders. Ik was een van de oprichters van de online radiozender iamDesi voor Hindoestaanse jongeren.

Sinds 2017 ben ik mede-eigenaar van Spelpartners, een communicatiebureau dat vanuit de principes van serious gaming en ondersteunde communicatie partijen adviseert bij maatschappelijke vraagstukken. We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van fysieke spellen, online formats en laagdrempelige communicatiematerialen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Ter vervanging van de oude Visitaal-software ontwikkelde Spelpartners de apps Pictostudio Pro, Pictostudio voor Office en Visitaal Chat, waarmee je visuele communicatiemiddelen kunt ontwerpen. In 2021 lanceerden we PictoCanvas, gemaakt om online ondersteunde communicatie en logopedie met pictogrammen op afstand aan te bieden.

De Pictostudio-apps worden gebruikt door veel Nederlandse en Vlaamse zorginstellingen, waaronder Middin, Ipse de Bruggen, Gemiva, Cordaan, SIG, Odion, Koninklijke Kentalis en Leekerweide.

Mijn interesse in de spoorwegen inspireerde mij om Train Siding te bouwen, een social media app en online community voor treinenliefhebbers.