Mijn naam is Michael Schuijff (Rotterdam, juni 1986) en ik ben software ontwikkelaar en ondernemer. Ik ontwikkel al ruim 15 jaar web-apps, mobiele applicaties en online platformen.

In 2005 richtte ik op mijn bedrijf ReGlobe op. Sinds 1 augustus 2017 maak ik als vennoot ook deel uit van het communicatiebureau Spelpartners, waarvoor ik de softwarepakketten Pictostudio voor Office, Pictostudio Hallo (chat-app) en Pictostudio Pro ontwikkelde.

Zorg en onderwijs
Voor Biblionet Groningen ontwikkelde ik samen met Nico den Dulk twee computerspellen rondom het thema mediawijsheid

Ter vervanging van de oude Visitaal-software ontwikkelden we drie Pictostudio-apps voor ondersteunende communicatie met pictogrammen. De apps worden gebruikt door diverse zorginstellingen, waaronder Middin, Kentalis, Prisma, Leekerweide, De Kolom en Ipse de Bruggen.

Andere opdrachtgevers in de zorg zijn onder meer het Centrum voor Publieke Innovatie (Situgram), Fonds Achterstandswijken Rotterdam en zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid (trainingsspel Reality Code).

Nieuws en media
Ik lanceerde in 2008 de website HetNieuws.in, een dagelijks nieuwsoverzicht per gemeente gebaseerd op meer dan 1200 bronnen. De website trok zo’n 4000 bezoekers per dag en leidde tot samenwerkingen met diverse uitgevers.

In opdracht van de uitgeverij Tekst & Uitleg realiseerde ik Lokaal Nieuwsnet, een platform waarmee redacties zelfstandig artikelen kunnen doorzetten naar een website, social media, kabelkrant en DTP-software.

Ik bouwde websites voor onder andere de Nacht van de Journalistiek, De Jonge Journalist, One World, radiozender AmorFM en de jongereneditie van De Tegel.