Mijn naam is Michael Schuijff (juni 1986) en ik ben ondernemer en software ontwikkelaar. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van web apps, mobiele applicaties en online platformen.

In 2004 behaalde ik mijn VWO diploma. Een jaar later begon ik mijn eigen bedrijf en sinds 2017 ben ik mede-eigenaar van communicatiebureau Spelpartners.

Voor uitgeverij Tekst & Uitleg realiseerde ik Lokaal Nieuwsnet, een digitale omgeving waarmee journalisten op meerdere platformen tegelijk kunnen publiceren. Ook bouwde ik HetNieuws.in, een online nieuwsoverzicht met meer dan 1200 bronnen. De website trok 4000 bezoekers per dag.

Van 2005 tot 2015 was ik als presentator en technicus actief bij verschillende regionale Surinaams-Hindoestaanse radiozenders. Ik was een van de oprichters van de online radiozender iamDesi voor Surinaams-Hindoestaanse jongeren.

In 2017 werd ik mede-eigenaar van het communicatiebureau Spelpartners. Ter vervanging van de oude Visitaal-software ontwikkelden we Pictostudio Pro, Pictostudio voor Office en Pictostudio Hallo.

Met deze pakketten kunnen visuele communicatiemiddelen worden ontworpen, bestaande uit pictogrammen, symbolen en illustraties. Pictostudio wordt ingezet door Middin, Ipse de Bruggen, Gemiva, Cordaan, Kentalis en Leekerweide.

Onder de naam Lost Images lanceerde ik Train Siding, een social media app voor spoorwegliefhebbers, en het platform Yestermap over lokale geschiedenis.