Situgram is een tool voor de zorg waarmee cliëntendossiers gevisualiseerd kunnen worden met kleurencodes en pictogrammen.

  • situgram-1

  • situgram-2

  • situgram-3

De HTML5-applicatie is als prototype in slechts 8 weken ontwikkeld in opdracht van het Centrum voor Publieke Innovatie en droeg de codenaam ‘JeugdCanvas’.

Een bestaand dossier kan door middel van kleurencodes en pictogrammen gevisualiseerd worden. Professionals kunnen door een kleur aan te wijzen de ernst van een probleemgebied benadrukken. Vervolgens kunnen zij pictogrammen, die veelvoorkomende problemen uitbeelden, naar het probleemgebied slepen. Hierdoor kan een situatie van cliënt sneller inzichtelijk gemaakt worden.

De applicatie is geschikt voor diverse tablets en computers.

Nadat een andere partij niet in staat bleek de applicatie te kunnen realiseren, werd ik last-minute benaderd met de vraag of ik op basis van de aangeboden ontwerpen binnen twee maanden een werkend prototype kon opleveren.

Door samen met de vormgever nog eens kritisch naar het ontwerp te kijken, konden we enkele potentiële problemen in de interactie met de gebruiker al in een vroeg stadium tackelen. De opdrachtgever ging met de voorgestelde wijzigingen akkoord en het project kon op tijd afgerond worden. Het eindresultaat is zeer enthousiast ontvangen.

Vormgeving: Nico den Dulk