Situgram is een tool voor de zorg waarmee cliëntendossiers gevisualiseerd kunnen worden met kleurencodes en pictogrammen.

  • situgram-1

  • situgram-2

  • situgram-3

De HTML5-applicatie is als prototype in slechts 8 weken ontwikkeld voor het Centrum voor Publieke Innovatie en droeg de codenaam ‘JeugdCanvas’.

Een dossier kan door middel van kleurencodes en pictogrammen gevisualiseerd worden. Professionals kunnen met kleuren de ernst van een probleemgebied benadrukken. Vervolgens kunnen ze pictogrammen, die veelvoorkomende problemen uitbeelden, naar een probleemgebied slepen. Zo maken ze de situatie van cliënt sneller inzichtelijk.

De applicatie is geschikt voor diverse tablets en computers.

Nadat een andere ontwikkelaar niet in staat bleek de applicatie te kunnen realiseren, werd ik in een laat stadium benaderd met de vraag of ik binnen twee maanden een werkend prototype kon realiseren.

Samen met de vormgever heb ik het ontwerp doorgelicht en een aantal veranderingen voorgesteld, waardoor de deadline haalbaar werd.

De opdrachtgever ging met de voorgestelde wijzigingen akkoord en het project kon op tijd afgerond worden. Het eindresultaat werd enthousiast ontvangen.

Vormgeving: Nico den Dulk