Pictostudio voor Office is een laagdrempelig en gebruiksvriendelijk computerprogramma voor visuele ondersteuning met pictogrammen. Met dit programma kan iedereen eenvoudig Visitaal-pictogrammen aanpassen en invoegen in Microsoft Office-documenten. Ouders, begeleiders, leraren en cliënten kunnen met Pictostudio voor Office zelf aan de slag met ondersteunde communicatie.

Met Pictostudio voor Office beschikt u over alle Visitaal-pictogrammen in het Nederlands en Engels. U kunt eenvoudig het juiste pictogram opzoeken, aanpassen (aanpasbaar zijn kleur, tekst, lettertype, roteren, een rood kruis erdoorheen, etc.) en vervolgens invoegen in Word, Excel of Powerpoint.

Pictostudio voor Office heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee u kunt zoeken naar pictogrammen op zoekterm, synoniem, categorie en pictogrammenset.

Dankzij onze cloudoplossing hoeft u geen updates uit te voeren als er nieuwe pictogrammen uitkomen of als u wisselt van licentie. Pictostudio voor Office is ook geschikt voor Windows Server en Citrix-omgevingen.

Visitaal-pictogrammen zijn oorspronkelijk ontwikkeld op de Weerklank, een instelling voor kinderen met een auditieve en verstandelijke beperking maar worden inmiddels veel breder ingezet.

Visitaal-pictogrammen worden ook vaak gebruikt om communicatie en dagplanning te ondersteunen bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis, leerlingen in het speciaal onderwijs, jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB), ouderen met dementie, cliënten met NAH (niet aangeboren hersenletsel), anderstalige nieuwkomers, vluchtelingen, kortom; iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal.

Meer informatie vindt u op pictostudio.nl

Pictostudio voor Office is een product van Spelpartners VOF.