Lokaalnieuwsnet.nl is een compleet online redactioneel platform ontwikkelt voor lokale uitgevers.

lokaal-nieuwsnet-logo

Van medio 2010 tot november 2012 was ik als adviseur en ontwikkelaar betrokken bij Lokaal Nieuwsnet. Deze stichting ontwikkelt een internetplatform voor lokale nieuwsbladen. Het project Lokaalnieuwsnet.nl is erop gericht om ten behoeve van uitgevers van lokale nieuwsmedia een portal op internet te creëren waar zowel bestaande als nieuwe nieuwssites kunnen worden ondergebracht.

Breed platform
Alle uitgeverijen kunnen met Lokaal Nieuwsnet tegen minimale kosten optimaal profiteren van nieuwe ontwikkelingen op internet. De website wordt beschikbaar gemaakt voor mobiele telefoons, tablets en social media. De lokale content wordt op deze manier zo breed mogelijk aangeboden aan de lezer.

Eén systeem
Met het platform van Lokaal Nieuwsnet wordt alle communicatie in één systeem ondergebracht, met de mogelijkheid platformonafhankelijk (Mac, Windows) content te sturen naar zowel de diverse media als de DTP-afdeling. Lokaal Nieuwsnet biedt de redactie de mogelijkheid vanuit één systeem artikelen te publiceren in één of meerdere (of alle) titels en ook advertenties centraal te beheren.

Opdrachtgever: lokaalnieuwsnet.nl