Happy Planet Platform biedt bezoekers een enquete waarmee zij hun eigen Happy Planet Index kunnen berekenen.

Het Happy Planet Platform is een non-profit organisatie opgericht door positieve en creatieve academici die nadenken over een nieuwe economie waarbij beleid meer is gebaseerd op geluk en duurzaamheid en de Happy Planet Index als aanvullende indicator van vooruitgang geldt. Het model van deze enquête werd jaren geleden door de New Economics Foundation in het Engels ontwikkeld.

Koen Vredebregt, een van de initiatiefnemers van het HPP, benaderde mij omdat hij graag een Nederlandse variant wilde realiseren.hpiDe code bleek dermate gedateerd dat het lastig was om de vragen snel te vertalen en nieuwe vragen toe te voegen. We besloten de code volledig te herschrijven.

Alle vragen werden in één overzichtelijk bestand verzameld, samen met de bijbehorende invloedsfactoren, waardoor het makkelijker is zelf vragen toe te voegen en de antwoorden aan te passen. Door slim gebruik te maken van de ingebouwde mogelijkheden van WordPress kan de enquête nu steeds weer vertaald worden, zonder dat de code moet worden aangepast.

Ook werd de code voor de berekening van de Happy Planet Index beter gedocumenteerd. De resultaten van de enquête worden anoniem in opgeslagen, zodat de onderzoekers van HPP hier voor onderzoeksdoeleinden filters op kunnen toepassen.

Inmiddels heeft HPP de enquête op haar website gelanceerd en promoot deze in samenwerking met het magazine One World.

Opdrachtgever: Happy Planet Platform