De Chocoladevloot is een online game waarmee leerlingen spelenderwijs een aantal mediavaardigheden oefenen. Onderdeel van Mediavaardig.

  • chocoladevloot-1

  • chocoladevloot-2

  • chocoladevloot-3

  • chocoladevloot-4

Met hun eigen binnenvaartschip moeten de leerlingen ervoor zorgen dat melkpoeder, cacao en suiker op tijd bij de chocoladefabriek aankomen om er chocola van te maken. Onderweg komen de leerlingen allerlei obstakels tegen. Zo moeten ze verschillende boeien herkennen, het anker en de roef juist op het schip plaatsen, en het schip veilig door de sluis leiden.

De benodigde informatie moet eerst opgezocht worden in een boek, in een filmpje of op een website. Door het uitvoeren van diverse proefjes en doe-opdrachten trainen ze ongemerkt hun onderzoekende en kritische houding.

De game heb ik samen met Nico den Dulk van Spelpartners bedacht en in opdracht van Biblionet Groningen ontwikkeld in samenspraak met de mediacoaches die het gebruiken tijdens lessen op de basisscholen. Ik ben verantwoordelijk voor de technische realisatie, diverse spelelementen en medeverantwoordelijk voor het concept.