HetNieuws.in gestopt

Na ruim 10 jaar gaat het dagelijks regionaal nieuwsoverzicht HetNieuws.in offline. Iedereen die de dienst de afgelopen jaren gebruikt heeft wil ik danken voor een prachtig project waar ik ontzettend veel ervaring mee heb kunnen opdoen.

De afgelopen 10 jaar is het medialandschap ingrijpend veranderd. Social media is een belangrijke rol in ons dagelijks leven gaan spelen, smartphones en apps hebben traditionele websites deels vervangen en tegelijkertijd zorgen adblockers ervoor dat je als aanbieder van informatie harder moet werken om inkomsten te blijven genereren.

Mijn eigen aandacht is de laatste jaren verschoven van media naar zorg; ik ontwikkel steeds meer diensten voor huisartsenpraktijken, zorginstellingen en mensen met een verstandelijke beperking. HetNieuws.in is daardoor naar de achtergrond verschoven en het ontbreekt mij aan de tijd om de dienst zodanig aan te passen dat deze een rol van betekenis zou kunnen blijven spelen te midden van al deze veranderingen.

De laatste twee jaar zie ik een terugloop van bezoekersaantallen en reclame-inkomsten. Per 25 mei 2018 (op het moment van schrijven is dat al over een paar dagen) wordt de nieuwe privacywetgeving van kracht, zou ik daar aan willen voldoen zou ik wederom een aantal aanpassingen moeten maken en een hoop documentatie moeten opstellen.

Kortom: minder bezoekers, minder inkomsten en een hoop werk waarvan het onzeker is of ik de investering ooit terugverdien.  Voor mij een mooi moment om te stoppen met het aanbieden van deze dienst.

Mocht u geïnteresseerd zijn in mijn overige werkzaamheden, hier een kort overzicht van enkele projecten die ik voor anderen heb ontwikkeld:

  • secretarisvogel.nl is een vergader- en agendapuntentool met ingebouwde notuleerfunctie en datumprikker, geschikt voor pc, laptop, tablet en smartphone;
  • mediavaardig.nl is een verzameling van een aantal interactieve klassikale spellen rondom mediawijsheid voor leerlingen van de basisschool, groepen 5 t/m 8;
  • spelpartnershop.nl is de webwinkel met een breed scala aan producten rondom de thema’s ondersteunende communicatie, zorg, verstandelijke beperking, multiculturele communicatie en Visitaal pictogrammen.

Tenslotte, sinds augustus 2017 maak ik deel uit van het creatieve bureau Spelpartners. Op dit moment ontwikkelen wij een nieuw cloud platform genaamd Loggon, waarop wij diensten rondom pictogrammen en visuele communicatie gaan aanbieden onder de noemer Pictostudio, met daarin onder andere de veelgebruikte pictogrammen van Visitaal.

Wilt u hierover op de hoogte blijven, kunt u ons volgen op Twitter: @spelpartners